Title : VIBRACOUSTIC CV AIR SPRINGS OTOM.SAN.TİC.A.Ş.
Activity Type : Üretici
Contact Person : Ahmet KAYA
Phone : +90 224 524 78 01
Fax : +90 224 524 78 10
Address : BURSA SERBEST BÖLGESİ, Hisar Mevkii Liman Yolu, Gemlik - BURSA TURKEY
E-Mail : a.kaya@blacktech.com
Web : http://www.blacktech.com

 

 
 

2004 yılında Türkiye’deki otomotiv sektörünün kalbi konumundaki Bursa’da kurulan HSS Otomotiv ve Lastik Sanayi A.Ş., önemli ticari araç ve dingil üreticileri için “Blacktech” markasıyla hava süspansiyon körüğü üreterek kalitesini kanıtlamış ve Blacktech markasının pazarda var olmasını sağlayan kalitemize güvenen ve ürünlerimizin arkasında duran çalışanlarımız, müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz ile birlikte Türkiye ve Dünya pazarında gücünü giderek güçlendirmiştir.

2009 Mart ayında üretim tesislerini Bursa Serbest Bölgesi’ndeki 14.000 m²’lik yeni fabrikasına taşıyan HSS Otomotiv ve Lastik Sanayi A.Ş. kusursuz hizmet anlayışı ve prensiplerini en son teknolojiler ile donatılmış bu yeni üretim tesislerinde geliştirerek sürdürmeyi ve üretim kapasitesini yıllık 600.000’den 2.000.000’a arttırarak, Blacktech Hava Süspansiyon Körüklerini tüm dünyaya tedarik etme gücünü büyütmeyi hedeflemektedir.

Blacktech Hava Süspansiyon Körüklerinin kalitesi, HSS Otomotiv ve Lastik Sanayi A.Ş. tarafından yürütülmekte olan ve DQS (Deutsche Gesellschaft zur Zertifizierung von Managementsystemen) tarafından ISO/TS 16949 Kalite Sertifikası ile Hava Süspansiyon Sistemleri üretimi geçerlilik alanında sertifikalandırılan Kalite Yönetim Sistemi ile garanti altına alınmıştır. Bağlı bulunduğumuz sektörde, konusunda uzman, güvenilir ve yüksek kalitede ürünler üreten bir firma olarak temel hedefimiz; müşteri, çalışan, tedarikçi, toplum ve sermayedar ilişkilerinden doğan sinerjiyi ve pazardaki rekabeti avantaj olarak kullanıp, maliyet ve kalitemizi sürekli iyileştirerek, dünya pazarında kalitemiz ve markamızla söz sahibi olmaktır.

HSS Otomotiv ve Lastik Sanayi A.Ş. önemli OEM’ler ve ticari araç yedek parça pazarına ve aynı zamanda endüstriyel uygulamalara dünya çapında hava süspansiyon körüğü tedarik etmektedir ve buna bağlı olarak Blacktech ürün yelpazesinde farklı özel uygulamalar için tasarlanmış olan dört ayrı grup süspansiyon körüğü yer almaktadır.
Roll Körükler genellikle, otobüsler, hafif ticari araçlar, kamyon, tır ve treylerlerde kullanılmaktadır. Kullanılan özel kauçuk bileşimlerine bağlı olarak, tüm süspansiyon körükleri -40°C’den +70°C’ye sıcaklık değerlerinde düzgün biçimde çalışırlar. Süspansiyon körüklerinin birbirinden farklı özel kullanım alanları için, birbirinden farklı tasarım yükseklikleri, çalışma basıncı aralıkları, çalışma boşlukları, yükleme kapasiteleri ve çalışma frekansları vardır.
Katlı körükler çok geniş bir uygulama alanında kullanılmaktadırlar. Çoğunlukla endüstriyel hava basınçlı uygulamalarda hava basınçlı kaldırma silindiri ya da süspansiyon elemanı olarak sarsıntı yalıtımında kullanılmaktadırlar.
Kabin körükleri kabinin sarsıntı seviyelerini azaltırlar ve farklı yükleme ya da yol koşullarına göre ayarlama yapmak üzere çalışma yüksekliği ve sertlikleri değişebilmektedir.
Koltuk körükleri sürücüler için daha konforlu bir sürüş sağlamak üzere tasarlanmışlardır. Koltuk körükleri aracın çalışma koşulları sonucu meydana gelen sürücü koltuğunun sertlik ya da esnekliğinin değişimi yoluyla oluşan sürücü yorgunluğu seviyesini azaltırlar.



 
     
 
Copyright 2013 Kauçuk Derneği
Address: Oruç Reis Mah. Vadi Cad. İstanbul Ticaret Sarayı No:108 K:5 Ofis No: 298-299 Giyimkent Sit.-Esenler-İstanbul

E-Mail: kaucuk@kaucuk.org.tr 

Phone: 0 212 320 41 67 - 320 63 49

Fax: 0 212 320 64 53